×
Top

Logopedie vanuit jouw kot


Door de uitbraak van het coronavirus was er geen logopedie meer mogelijk. Sinds 14 maart werd telelogopedie tijdelijk goedgekeurd in Vlaanderen. Dit is logopedie op afstand, via de computer. Het tarief en de terugbetaling zijn hetzelfde. Logopedie Aarsele werkt met het communicatieplatform Microsoft Teams. Via dit veilig kanaal maken we contact en zien we elkaar in de camera. Er kunnen ook documenten gedeeld worden waar de cliënt in kan werken.

Zelf ervaren we telelogopedie als een erg goed alternatief om cliënten op afstand te ondersteunen. Het verzekert de continuïteit van de zorg. Bij cliënten met leerproblemen of stemstoornissen bereiken we dezelfde therapiedoelen.

Telelogopedie kan niet bij alle doelgroepen ingezet worden. Bij sommige doelgroepen is er namelijk fysiek contact vereist. Bij articulatie en slikstoornissen bijvoorbeeld is het noodzakelijk dat de therapeut goed zicht heeft op het mondbeeld en de tongpositie om concrete feedback te kunnen geven. Ook logopedische onderzoeken zijn niet mogelijk via telelogopedie.

In samenspraak met de therapeut wordt bekeken of jouw behandeling via telelogopedie mogelijk is.

Coronamaatregelen Logopedie Aarsele

Coronamaatregelen

Handzeep, lavabo, wegwerpbare doekjes en handgel zijn voorzien in de praktijk.
Toch nemen we nog enkele bijkomende maatregelen:

Lees verder